Kako da pravilno jedete krofnu: Ovako se nećete isprljati
Koristite viljušku ili nož
Stručnjak za bonton otkriva kako se, prema britanskom bontonu, pravilno jede krofna.
Iako smo u iskušenju da rukama zgrabimo slatku poslasticu i prepustimo se slasti, influenserka Lusi Čelindžer je otkrila šta treba da uradite ako se nađete u otmenijoj situaciji prilikom ručavanja.
Stručnjak kaže da se koristi viljuška za desert, jer ima stranu posebnu za rezanje pudinga ili nož, da biste dobili komad veličine zalogaja.
- Uzela bih viljušku i onda bih jednostavno presekla krofnu - demonstrirala je u klipu.
- Ponovite radnju, a zatim viljuškom probodite krofnu i stavite deo veličine zalogaja u usta.
Lusi je objasnila da istu stvar možete da uradite i sa punjenom krofnom, a sa komadom koji ste isekli "pokupite" džem ili krem.
- Skoro svako nemačko domaćinstvo ima ovakve viljuške za desert - napisao je jedan evropski gurman.
- Mi ih zovemo viljuške za torte i to ime govori za šta ih koristimo - glasio je drugi komentar.
Lusi ima više od 554.200 pratilaca na "TikTok-u", gde je prikupila oko 12,7 miliona lajkova. Ekspert je napravila niz video-snimaka koji objašnjavaju pravilan način konzumiranja različite hrana, od kojih su neke smislenije od drugih, obuhvatajući niz delicija, od pice do čokoladnih pločica, piše "Daily Mail".
(Telegraf.rs)