Situacije u kojima transport zadaje glavobolje i kako ih rešiti?

Kupovina avionske karte je najlakši posao koji se može obaviti, a ne računajući proceduru na aerodromima, ovo je način transporta koji najmanje umara i koji je najefikasniji

Foto: Pexels

Međutim, postoji mnogo situacija u kojima organizovati transport nije tako jednostavno ili je prevoz iz određenih razloga komplikovan. Neke od situacija su svakodnevne životne, a neke u potpunosti vanredne, ali za sve od njih je važno imati rešenje. Evo nekih od najčešćih za koje se traže odgovori, kao i način organizacije.

Kako se organizuje prevoz pokojnika iz inostranstva?

Jedna od najstresnijih situacija za svaku osobu jeste kada neka draga i bliska osoba premine. Ono što u određenim momentima može da pojača i stres, i brigu, i uplašenost, jeste kada ta osoba premine van zemlje svog boravka i van zemlje u kojoj bi trebalo da se organizuje sahrana. U ovakvim okolnostima je važno da se organizuje ne samo prevoz pokojnika iz inostranstva, već celokupna procedura dobijanja dozvole da se to sprovede.

Da bi se prevoz pokojnika iz inostranstva dogodio potrebno je dobiti sprovodnicu, odnosno dozvolu za prevoz iz jedne zemlje u zemlju gde se sahrana odvija. Kompletna procedura se odvija uz pomoć lekara hitne pomoći, bolnice i ambasade ili konzulata naše zemlje, koji izdaju potrebne zahteve, potvrde i izvode neophodne za dobijanje sprovodnice. U tom procesu vam mogu najviše pomoći pogrebne firme u čijoj ponudi se nalazi i prevoz pokojnika iz inostranstva u Srbiju, a samim tim i sprovođenje potrebnih, administrativnih procedura.

Kako je prevoz pokojnika iz inostranstva definitivno jedna od najstresnijih transportnih situacija, onda je uvek treba prepustiti profesionalcima kada govorimo o administraciji, dok je sam transport jedino uz njih i moguć.

Prevoz putnika do aerodroma

Čest kamen spoticanja mnogima, kada putuju avionom, jeste odlazak do aerodroma. Nekada je problem što ne znate gde se tačno nalazi, nekada je aerodrom na drugom kraju zemlje ili u drugoj zemlji, a uvek je problem u vezi sa preskupim parkiranjem i ostavljanjem automobila na aerodromskom parkingu. Rešenje je u potrazi firmi koje uslužno vrše prevoz putnika od tačke A do tačke B, a to su najčešće prevozi od kućne adrese do željenog aerodroma i natrag. Na ovaj način štedite vreme, strpljenje i živce, ali i novac.

Iznajmljivanje vozila sa vozačem u nepoznatim gradovima

Ne, iznajmljivanje vozila sa vozačem u brojnim situacijama nije luksuz, već ozbiljna potreba. Kada se nađete u nepoznatom gradu ili državi, posebno ako govorimo o poslovnim putovanjima gde konstantno idete s mesta na mesto, iznajmljivanje vozila sa vozačem će vas zaista spasiti.

Nepoznati gradovi i gradski prevoz su teški za snalaženje, a da se ne govori koliko je teško kada ste ograničeni vremenom i sastancima, određenim rokovima. Korišćenje taksija je u takvim situacijama neophodno, ali opet nedovoljno da se svuda snađete. Uz sve, ako uporedite novac uložen u taksi i za iznajmljivanje vozila sa vozačem, brzo će računica reći da ste kroz drugi način ostvarili značajnu uštedu.

Rent a car svuda funkcioniše odlično, to je rešenje kojem se decenijama pribegava, dok je iznajmljivanje vozila sa vozačem apgrejdovana usluga na osnovu ove i pruža vam izbegavanje glavobolja i stresa kada imate preče stvari o kojima je važno razmišljati.

(Telegraf.rs/PR)