Napolitanac pokazao pravilan način na koji stanovnici Napulja jedu picu

Jedan stanovnik Napulja pokazao je na društvenim mrežama kako oni jedu picu

Pica je specijalitet italijanske kuhinje pravljen od tankog testa na kojem se pored paradajz sosa mogu naći razne vrste sira, mesa, povrća, voća, začina.

U srednjem veku sluge su jele ostatke hrane svojih gospodara, što je bilo uobičajeno. Te ostatke bi stavili na parče hleba, prelili nekim sosom, začinili onim što bi imali pri ruci i stavili u pećnicu da se podgreje.

Paradajz je donet u Evropu iz Perua u 16. veku, a siromašno stanovništva iz Napulja je dodavalo paradajz svom jelu i stvorilo picu kakvu danas poznajemo.

Tako se za mesto porekla pice smatra upravo grad Napulj, a jedan stanovnik ovog italijanskog grada pokazao je na društvenim mrežama kako oni jedu picu.

Kako on demonstrira u videu, Italijani ne drže parče koje jedu na klasičan način jer tako vrh parčeta pada nadole.

Oni koricu parčeta savijaju sa obe strane i od parčeta prave nešto nalik fišeku, što čini parče pice praktičnijim za jelo.

(Telegraf.rs)