Kako da očistite drvenu dasku za sečenje namirnica: Potrebna su vam samo 2 sastojka

Iako su na tržištu odavno dostupne kuhinjske daske od neprobojnog stakla, mnoge domaćice i dalje koriste one drvene koje deluju toplije, ali su teže za održavanje

Foto: Pixabay

Drvena daska za sečenje mesa i povrća nezamenljiva je u svakoj kuhinji. S obzirom na to da nije preporučljivo stavljati drvene predmete u mašinu za pranje sudova, mnoge domaćice imaju dilemu kako da očiste dasku, a da je pritom ne oštete.

Da biste očistili dasku tako da bude bezbedna za upotrebu, najjednostavnije je da je prelijete običnim kuhinjskim sirćetom sa obe strane, ostavite da odstoji desetak minuta i potom isprete pod mlazom vruće vode.

Odmah pošto ste isprali dasku, prebrišite je pamučnom krpom kako se voda ne bi uvukla u drvo i izazvala bubrenje vlakana, a samim tim dovela i do deformisanja daske.

Drugi, još efikasniji način za čišćenje drvene kuhinjske daske jeste da je pospete sodom bikarbonom, potom prelijete sirćetom i opet ostavite da odstoji desetak minuta.

Posle tog vremena isperite dasku pod mlazom vrele vode i prebrišite pamučnom krpom.

(Telegraf.rs)