Trikovi za savršeno pečeno kestenje iz rerne: Oljuštićete ih bez imalo muke
Da bi bili savršeni za jelo, plodovi kestena moraju biti veći, imati sjajnu koru na kojoj nema rupica
Jesen je stigla, a s njom i ukusno kestenje koje su mnogi jedva čekali. I zaista, ništa ne može da zameni opojni miris pečenog kestenja, koji nas uvek mame svojim mirisom na ulicama.
Ali, zašto vas ovaj miris ne bi mamio i kod kuće?
Da biste ispekli kestenje nije potrebna nikakva filozofija. Ipak, mnogi izbegavaju da to rade kod kuće, jer im se čini kao previše posla, te se odlučuju da kestenje kupuju kod uličnih prodavaca.
Međutim, iako ih nije teško pripremiti, ipak ne ispadnu svaki put lepi.
Zato smo mi za vas pripremili trikove pomoću kojih ćete uvek spremiti savršeno kestenje.
Sve što treba da uradite je da kestenje stavite u veću posudu, nalijte vodom i stavite jednu veliku kašiku krupne soli.
Ostavite kestenje da odstoji deset minuta.
Posle toga iz izvadite i nožem zasecite po sredini.
U šerpu nalijte vodu, pa kada proključa stavite kestenje i kuvajte oko tri minuta.
Kestenje izvadite iz vode, dobro osušite, pa ih posolite i dodajte kašiku otopljenog maslaca.
Pleh obložite papirom za pečenje, pa stavite kestenje da se peče na 200 stepeni 15 minuta.
Kad kestenje bude pečeno, stavite ga na tanjir, prekrijte krpom i ostavite pet minuta da odstoji, a onda ih možete jesti.
(Telegraf.rs)