10 stvari koje morate da ponesete na odmor

Krenuli ste na odmor ali niste sigurni da li ste sve spakovali?

Foto: Pixabay.com

Ne brinite, svakome se desi da zaboravi po nešto usled silnog uzbuđenja i planiranja ali sa našim detaljnim spiskom bićete opušteni i sigurni da ste poneli baš sve što može da zatreba.

Sa online kupovinom koja je danas dostupna lako je napraviti spisak svih potrebnih stvari i bezbrižno krenuti u pustolovine. Evo par predloga koje morate da imate uz sebe:

1. Kvalitetan kofer

Pre nego što vaš odmor počne trebaće vam kvalitetan i izdržljiv kofer da spakujete sve neophodne stvari i još po nešto. U zavisnosti od broja putnika prilagodite veličinu kofera vašim potrebama i uvek birajte lako prepoznatljive dizajne i kofere sa točkićima zbog lakšeg transporta.

2. Dokumenta i novac

Ne zaboravite sva važna dokumenta poput pasoša, vozačke dozvole i osiguranja. Najpametnije je držati većinu dokumentacije i novca na jednom mestu i uredno složeno u novčaniku, posebnoj pregradi u rancu ili neseseru. Na taj način ćete lako pronaći sve što vam je potrebno i kada vam je potrebno.

3. Punjače

Većina ljudi ponese svoje telefone, foto-aparate i tablete, ali punjači ostanu kod kuće. Zato stavite odgovarajuće punjače na spisak stvari koje nosite i obavezno proverite da li neki od uređaja koriste iste punjače da bi uštedeli na prostoru pri pakovanju.

4. Tehniku

Mada je odmor avantura za sve, činjenica je da nam treba tehnika za komunikaciju, slikanje, razonodu pa i za ulepšavanje. Tako da ako imate mesta u svom koferu obavezno ponesite fen za kosu, presu, tablete i ostale uređaje koje koristite kod kuće.

Foto: Shutterstock

5. Stvari za rekreaciju

Zabave nikad dosta, pa čak i kada ste na novim destinacijama. Ovo je naročito važno ako putujete sa decom, pa tako ne zaboravite da ponesete trotinet, tablet, lopte, knjige i sve ostalo što može biti zanimljivo vama i članovima vaše porodice.

6. Osveženja i hranu

U zavisnosti od krajnje destinacije put može da traje i nekoliko sati, s toga je neophodno da ponesete vodu i grickalice. Velika je verovatnoća da ćete pronaći mesta gde možete da kupite sve što vam je potrebno, ali osnovna osveženja nisu na odmet.

7. Igračke

Ukoliko putujete sa decom unapred planirajte rekreacije i načine da ih zabavite. Zato, jedna od stavki na vašem spisku moraju biti igračke i to više komada. Odaberite omiljene igračke vašeg deteta ili ih spakujte zajedno kao divnu pripremu za putovanje.

8. Kozmetiku

Letovanje obavezno provedite na suncu, ali sa adekvatnom SPF zaštitom. U vašem neseseru i koferu bi trebalo da se nađe dobra krema za sunčanje, sprej protiv komaraca kao i kupke na koje ste navikli.

Ne zaboravite četkice za zube za sve članove porodice i spakujte pastu koju volite.

Foto: Shutterstock

9. Lekove

Mada je cilj letovanja odmor i relaksacija treba biti spreman na sve. S toga je važno da pored sebe imate bar osnovne lekove za bolove i alergiju, a ako neko od putnika ima posebnu terapiju imajte na umu da je najbolje sve poneti s sobom.

10. Opremu za ljubimca

Ukoliko vodite svog psa sa sobom i mesta gde letujete su pet-friendly morate da ponesete sve što je vašem ljubimcu potrebno. To su uglavnom posude za hranu i vodu, granule na koje je navikao ali i neka igračka, transporter i povodac nisu na odmet.

Spremni za odmor iz snova

Sa našim detaljnim spiskom i online kupovinom bićete spremni za vaš odmor iz snova. Prilagodite neophodne stvari i uvek dodajte još par sitnica za koje znate da su vam neophodne. Srećan put!

(Telegraf.rs/PR)