Trik da maline i kupine ostanu sočne i cele kad ih izvadite iz zamrzivača

Jednostavan postupak pomoću kog ćete izbeći da se bobičasto voće pretvori u kašu

Foto: Pixabay

U sezoni malina i kupina mnoge domaćice odlučuju da ih pripreme za zamrzavanje i koriste ih od jeseni do idućeg leta za pravljenje kolača i torti.

Ali, kako su ovi plodovi veoma osetljivi i nežni, često se događa da se pretvore u kašu kad se odlede.

Da vam se to ne bi desilo, potrebno je da ih na poseban način pripremite za zamrzavanje.

Sveže maline i kupine operite, pa ih poređajte na plastičnu tacnu i stavite u zamrzivač preko noći. Vodite računa da se plodovi ne dodiruju kako bi svaki ponaosob mogao da se zamrzne.

Sutradan izvadite plastičnu tacnu sa zamrznutim malinama i kupinama i prebacite ih u posude za jednokratnu upotrebu, u plastične flaše sa širokim otvorom ili u kese, pa ih stavite u zamrzivač.

Ovako zamrznuto bobičasto voće neće se pretvoriti u kašu kad ga budete odledili, a plodovi će ostati sočni.

Na isti način možete da pripremite i borovnice i ribizle.

(Telegraf.rs)