Kako da iseckate crni luk bez suza: Trik koji svaku domaćicu rešava muka
Jednostavno i lagano
Malo je kuvanih jela koja su ukusna bez dinstanog crnog luka i isto tako je malo domaćica kojima seckanje crnog luka za pripremu jela ne tera suze na oči.
Profesionalni kuvari imaju svoje isprobane trikove - sečenje izuzetno oštrim nožem, žvakanje komada hleba dok seckaju luk, držanje luka u zamrzivaču 15 minuta ili sat vremena u frižideru pre seckanja.
Jedna korisnica društvene mreže Twitter otkrila je najjednostavniji trik pomoću kog je moguće iseckati luk bez prolivanja suza.
Sve što bi trebalo da uradite jeste da natopite običan papirni ubrus vodom i stavite ga na dasku na kojoj ćete seckati luk.
Ona je i objasnila zašto pomoću ove metode izostaje plakanje:
- Mokri ubrus privlači hemijsku supstancu iz luka, koja bi inače našla put do najbližeg “izvora vode”, a to su obično oči.
(Telegraf.rs)