U srcu Homolja nije skriveno samo blago, već i svežina mehurića iz netaknute prirode

Ovo je priča o predelu Srbije gde se sreću netaknuto zelenilo nepreglednih šumskih prašuma, mistične priče i legende vekovima stare koje mame svojom tajnovitošću

Foto: Promo

Ovo je priča o magičnom Homolju i svežini mehurića koji dolaze sa 280 metara dubine.

Homolje je sinonim za netaknutu prirodu: zelena prostranstva koja se pružaju dalje nego što pogled može da dosegne, guste i bujne šume u kojima konačno svako udahne punim plućima, kao i jedinstveni, zeleni prostor koji je sa svih strana ograničen planinskim vencima.

Posebnu, notu Homoljskom kraju iz koga potiče prirodno mineralna voda, gazirana Rosa Homolje, daju prirodne lepote koje krase ovaj kraj. Naši stari voleli su da kažu da je "Homolje mesto gde šume caruju", a svako ko je bar jednom bio tamo shvatio je koliku moć imaju tišina i lepota netaknute prirode.

Ovaj kraj je karakterističan po velikom broju pećina, a Rajkova pećina jedna je od najlepših u Srbiji, ali i najzanimljivijih, zbog legende o Rajkovom blagu skrivenom duboko u njoj. Homoljska lepotica kako je često zovu, skrivena u gustoj šumi zvanično je otvorena sedamdesetih godina prošlog veka, a legenda kaže da je otkrivena početkom devetnaestog veka, kada je ovim krajem harao Rajko Vojvoda koji je noću pljačkao turske karavane, a danju bio mehandžija. Kako nije mogao ukradeno zlato da nosi kući, plen je sakrivao u pećini. Tako je ovo veliko prirodno bogatstvo Srbije dobilo ime – Rajkova pećina.

Rosa Homolje bogata je mineralima i u svom sastavu sadrži prirodni kalcijum koji dolazi direktno sa izvora. Upravo zbog toga jedan litar gazirane Rosa Homolje, zadovoljava 30% dnevnog referentnog unosa kalcijuma za odrasle.

Prirodno mineralna voda, gazirana Rosa Homolje donosi pravu svežinu mehurića iz srca Homolja i dostupna je na tržištu u PET pakovanjima od 0.5l i 1.5l, kao i u staklenoj ambalaži od 330ml i 750ml.

(Telegraf.rs/PR)