2 trika pomoću kojih ćete ukloniti masnoću sa roštilja: Sve potrebno već imate kod kuće
Ovi trikovi će vam uštedeti vreme
Čišćenje roštilja i alata za roštiljanje možda nije najuzbudljivija aktivnost u vašim prazničnim planovima, ali ako planirate da kuvate na otvorenom, to je zadatak koji se mora obaviti.
Na gril se lepi prljavština i mast, a čišćenje je često zamorno i dugotrajano, ali srećom postoje trikovi koji će vam olakšati ovaj posao.
1. Čišćenje sirćetom
Sve što vam je potrebno za ovaj trik su:
- 2 čaše sirćeta
- 2 čaše vode
- 3 pune kašike sode bikarbone
- alumunijumska folija
- metalna žica
U bocu sa raspršivačem sipajte vodu i sirće, pa rastvor naprskajte na rešetke roštilja, onda ravnomerno svuda stavite i sodu bikarbonu. Bilo bi idealno da ovo radite na raširenoj kesi, kako bi se tečnost zadržala.
Alumunijumsku foliju zgužvajte i naprskajte rastvorom od sirćeta i vode i dobro istrpljate unutrašnjost roštilja, a metalnim žicom rešetke.
Kada završite sa ribanje, roštilj i reštke isperite mlakom vodom.
2. Luk i sirće
Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoća što brže rastvorila. Potom uzmite polovinu crnog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja.
Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.
(Telegraf.rs)