2 trika pomoću kojih ćete ukloniti masnoću sa roštilja: Sve potrebno već imate kod kuće

Ovi trikovi će vam uštedeti vreme

Foto: Shutterstock

Čišćenje roštilja i alata za roštiljanje možda nije najuzbudljivija aktivnost u vašim prazničnim planovima, ali ako planirate da kuvate na otvorenom, to je zadatak koji se mora obaviti.

Na gril se lepi prljavština i mast, a čišćenje je često zamorno i dugotrajano, ali srećom postoje trikovi koji će vam olakšati ovaj posao.

1. Čišćenje sirćetom

Sve što vam je potrebno za ovaj trik su:

  • 2 čaše sirćeta
  • 2 čaše vode
  • 3 pune kašike sode bikarbone
  • alumunijumska folija
  • metalna žica

U bocu sa raspršivačem sipajte vodu i sirće, pa rastvor naprskajte na rešetke roštilja, onda ravnomerno svuda stavite i sodu bikarbonu. Bilo bi idealno da ovo radite na raširenoj kesi, kako bi se tečnost zadržala. 

Alumunijumsku foliju zgužvajte i naprskajte rastvorom od sirćeta i vode i dobro istrpljate unutrašnjost roštilja, a metalnim žicom rešetke.

Kada završite sa ribanje, roštilj i reštke isperite mlakom vodom.

2. Luk i sirće

Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoća što brže rastvorila. Potom uzmite polovinu crnog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja.

Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.

Video: Najbolji roštilj za 1.maj

(Telegraf.rs)