Kako da ljuska sklizne sa kuvanog jajeta: Trik je samo u jednoj stvari
Iskusne domaćice imaju trikove koji su prava mala magija
I dok je kuvanje verovatno jedan od najlakših načina za pripremu jaja, njihovo ljuštenje može biti prava noćna mora.
Međutim, mnoge iskusne domaćice imaju trikove koji su prava mala magija i pomoću kojih će ljuska samo skliznuti sa kuvanih jaja.
Kejtlin Ešmor, iskusna kuvarica, koja objavljuje video-snimke na društvenoj mreži TikTok, svojom domišljatošću je prikupila više od 1,8 miliona pratilaca, a upravo je video o ljuštenju jaja jedan od najpopularnijih.
Kako je objasnila, rešenje za lako spadanje ljuske sa kuvanih jaja je u pari. Kejtlin lonac puni hladnom vodom, zatim dodajte metalni nastavak za kuvanje namirnica na pari i jaja stavlja na vrh.
Kuva ih od 12 do 14 minuta na pari, a onda ih ljušti uobičajenim postupkom te tvrdi da ljuska samo sklizne.
- Vruća para uzrokuje sakupljanje proteina u belancima, koji se tako udaljavaju od membrane ljuske - objasnila je Kejtlin u videu.
Mnogi korisnici su se oduševili njenim trikom i zahvalili joj u komentarima ispod videa.
- Nikada nisam lakše oljuštila jaja, ovo je odlično - oduševljeno je napsala jedna korisnica.
- Ne znam kako ranije nisam čuo za ovo. Probaću sledeći put kad budem kuvao jaja - dodao je drugi korisnik.
(Telegraf.rs)