3 trika za kristalno čiste čaše: Mrlje od kamenca nestaće za tren oka
Poliranje čaša je zamoran posao, ali srećom postoje trikovi koji će vam olakšati ceo proces
Pranje sudova je obično najomraženiji deo pospremanja mnogim domaćicama. Iako je danas većina kuhinja opremljena mašinom za pranje sudova, ručno pranje je nezamenljivo kada su u pitanju čaše.
Iako su mašine fantastična stvar je štede vaše vreme i energiju, one ipak jednu manu. Često se dešava da kada perete čaše u mašini, a posebno one vinske, ostanu musave mrlje i tragovi kamenca.
Poliranje čaša je zamoran posao, ali srećom postoje trikovi koji će vam olakšati ceo proces i čaše će biti kristalno čiste.
1. Sirće i so
Za prvi trik biće vam potrebno:
- 6 kašika vode
- 6 kašika sirćeta
- 2 kašike soli
U činiju sipajte vodu, sirće i so, pa mešajte dok se sto ne rastopi. Čist sunđer umočite u vodu i sirće, pa trljate času i sa spoljašnje i sa unutrašnje strane.
Kada operete jednu čašu, odmah uzmite čistu pamučnu krpu i ispolirajte je.
2. Pasta za zube
Pasta za zube je veoma praktičan način uklanjanja kamenca sa čaša.
Koristite belu pastu za zube, a zatim je stavite na zahvaćene delove čaše i ispolirajte ih mekom vlažnom krpom.
3. Vodena para
Ovo je možda i najbrži način kako možete da ispolirate čaše. U veću šerpu sipajte vodu, i ostavite je da prokuva. Kada proključa, šerpu sklonite sa ringle i iznad nje stavite čašu da se napari, a onda je ispolirajte čistom krpom.
(Telegraf.rs)