Miris bakine kuhinje: Jednostavan recept za najsočniju pitu sa višnjama
Sočna i ukusna
Pite koje se prave sa malo kora, a puno fila većini su omiljene. Ona koju većina ljudi obožava je - pita sa višanja. Možda je razlog tome što vas podseća na miris bakine kuhinje i bezbrižno doba.
Bilo kako bilo, piti s višnjama skoro niko ne može da odoli.
Sastojci:
- 500 gr kora
- 600 gr višanja
- 5 jaja
- 180 ml jogurta
- 200 gr griza
- 100 ml ulja
- 200 gr šećera
- 1 prašak za pecivo
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Umutite smesu od jaja, jogurta i ulja, a onda dodajte prašak za pecivo, griz i šećer. Ovom smesom mažete svaku koru, 3 ukupno, a na treću rasporedite 150 grama višanja.
Postupak ponavljajte sve dok vam ne nestane kora.
Kore savijte u rolat i ređajte u pleh koji ste prethodno nauljili. Smesom koja vam je ostala prelijte rolate i stavite da se peku na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kada je gotova, vlažnu krpu stavite preko pite i ostavite 15 minuta, pa onda sve pospite sa šećerom u prahu.
Sačekajte da se ohladi, pa isecite i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)