4 fantastična trika za uklanjanje neprijatnih mirisa nakon kuvanja zaprške ili prženja ribe

Savršeni trikovi

Foto: Pixabay.com

Često se u prostoriji, naročito tokom zimskog perioda, osećaju neprijatni mirsi ustajalog vazduha ili zaprške. Ponekad ni kuhinjski aspirator nema snagu da "usisa" sav miris kada se recimo prži riba ili kuva sarma...

Ipak, rešenje postoji.

U šerpu sipajte litar vode i dodajte cimeta ili nekog drugog začina čiji miris volite i pustite da proključa, a zatim smanjite temperaturu dok polako isparava.

Ukoliko ste temeljno očistili frižider, a još uvek se oseaju mirisi hrane, ostavite šoljicu s talogom od kafe da odsoji par sati u frižideru. Kafa inače neutrališe i druge mirise.

Miris zagorelog mleka otklonićete tako što ćete ga izručiti u čistu posudu i prekriti čistom krpom presavijenom na četri dela.

Prilikom barenja ribe, dolijte malo mleka, meso će biti ukusnije, a miris neutralisan.

(Telegraf.rs)