Prost način da uklonite kožu sa krompira za par sekundi: Ovako će vaš pire biti kremast kao puter
.Otkrivamo vam kako da skinete kožu sa krompira na najjednostavniji način.
Gurman ste, ali mrzite da provodite sate u kuhinji? Ili vas možda samo monotoni zadaci kuvanja, poput ljuštenja krompira, dovode do ludila? Ako tražite način da ubrzate pripremu krompira, ovaj trik bi mogao da bude pravo rešenje za vas.
Postoji metoda koja vam pomaže da uklonite kožu kuvanog krompira za nekoliko sekundi, tako da ćete dobiti najkremastiji i naukusniji pire.
Potrebno je samo da pripremite krompir, malo soli (po želji), voda, led, šerpa i činija.
Prvi korak je da operete krompir i sipate ga u posudu sa ključalom vodom. Dodajte kašiku soli.
Kuvajte krompir dok ne omekša, između 15 i 25 minuta, u zavisnosti od veličine.
Kada su skoro gotovi, stavite malo leda u činiju. Ne treba da preterujete sa količinom, nekoliko kockica je sasvim dovoljno. Napunite posudu hladnom vodom i dodajte krompir. Za nekoliko sekundi videćete kako će se koža lagano nabrati.
Ostavite krompir da odstoji u vodi oko minut, a zatim uzmite jedan u ruku i kora bi trebalo odmah da sklizne.
Sada možete da izgnječite oljušteni krompir i spremate pire, ili jednostavno da ga iseckate i dodate u ulje.
(Telegraf.rs)