Šargarepa je dugo stajala i počela je da se savija? Primenite ovaj trik i opet će biti hrskava

Isti trik možete da primenite i za “oživljavanje” mladog luka, celera i zelene salate

foto Pixabay

Sparušena šargarepa ne deluje nimalo primamljivo u salati, niti je možete upotrebiti za pripremu hladno ceđenih sokova ili u vidu dodatka kuvanom obroku.

Ako ste odavno bili na pijaci i stavili šargarepu u frižider, a ona je počela da se savija, možete je osvežiti za samo pet minuta. Sve što će vam biti potrebno jeste čaša obične česmovače!

foto Pixabay

Sipajte vodu u čašu, spustite sparušenu šargarepu i ostavite je da odstoji pet minuta. Šargarepa će brzo upiti vodu iz čaše i rehidriraće se, pa će biti dobra za pripremu obroka.

Isti trik možete da primenite i za “oživljavanje” celera, mladog luka i sparušene zelene salate - povrće će postati hrskavo i ukusno za jelo.

(Telegraf.rs)