Neverovatno jednostavan trik kako da isečeni komadići jabuke ne potamne u kutiji
Zašto za ovo nismo znali ranije?
Jedna majka je na interentu podelila trik kako da isečene jabuke ne dobiju braon boju odmah nakon što ih isečete.
Trik je vrlo jednostavan, a održaće jabuke svežim dugo nakon što su iseckane.
U Fejsbuk grupi Lunchbox Ideas Australia jedna žena objavila je fotografiju na kojoj su prikazani sveži komadići jabuke potopljeni u sok od jabuke, slanu vodu, običnu vodu i gaziranu vodu kako bi sprečili da voće potamni.
Mnoge majke koje nikada nisu nosile jabuke deci napolje jer odmah promene boju i čine se nejestivim dočekale su ovaj trik sa velikim oduševljenjem.
- Ideja je odlična, ja komadiće jabuke prelijem samo običnom vodom i ostanu sveže - napisala je jedna korisnica.
Drugi su predložili da jabuke prelijete vodom u koju ste ukapali malo soka od limuna.
- Na ovaj način jabuke mogu da očuvaju svežinu čitav dan - tvrde korisnici.
(Telegraf.rs/B.K.)