Jednostavan trik u kući pomoću kojeg će vam jagode ostati duže sveže
Ovaj trik možete primeniti i na maline i kupine
Ako ste ljubitelj ovog crvenog voća onda vam se sigurno mnogo puta desilo da bacite jagode koje su se bukvalno preko noći pokvarile u frižideru, prenosi rd.com.
U toku je sezona jagoda, a budući da je u pitanju voće koje ima mali broj kalorija slobodni smo da ih jedemo do mile volje.
Pored brojnih pozitivnih strana ovog voća, postoji jedna lošija strana. Jagode se brzo kvare, a niko ne voli da ih jede kada omekšaju, promene boju i ukus.
Otkrićemo vam tajnu kako da održite jagode svežim, a sve što vam je potrebno su sirće, voda i činija.
Za početka u veću posudu sipajte pola šolje sirćeta i dve i po šolje vode pa u tu smesu stavite jagode da odstoje nekoliko minuta.
Sirćetna kiselina će očistiti plesni i bakterije zbog kojih se jagode brže kvare i ne brinite, nakon toga jagode neće imati ukus sirćeta.
Kako biste jagode dobro osušili stavite ih na peškir ili krpu i ostavite ih neko vreme.
Obavezno uklonite svu vlagu jer će to sprečiti buđanje i smestite ih u frižider.
Sada imate sveže jagode koje mogu da traju danima, a ovu metodu možete da primenite na kupine i maline.
(Telegraf.rs/B.K.)