Genijalan trik da pečeni krompir postane savršeno hrskav: Ovo je vaše buduće omiljeno glavno jelo

Verujemo da će vas oduševiti aromatični pečeni krompiri iz rerne

Printskrin Facebook / Andrew Price

Na internetu se može pronaći mnogo verzija pripreme "savršenog pečenog krompira", ali možemo slobodno da kažemo da se ovaj izdvaja svojom posebnom aromom i hrskavošću.

Na internetu se pojavio zdrav i jednostavan recept koji ne zahteva mnogo sastojaka.

Dovoljno je da pripremite nekoliko oguljenih i iseckanih krompira, so, biber, beli i crni luk i dve kocke za supu (pileće, goveđe ili od povrća).

Priprema:

1. Skuvajte krompir i sipajte ga u tepsiju ili pleh.

2. Dodajte ulje i  kockice bujona (koje ste prethodno pomešali sa pola šolje vode) i pospite začine.

3. Stavite krompire u rernu zagrejanu na 160 stepeni Celzijusa oko tri sata.

Printskrin Facebook / Andrew Price

Nakon toga, vaši krompirići će poprimiti zlatkastu boju i zadržaće neverovatnu mirisnu aromu. 

Iako je mnoge začudilo to što se krompiri peku tri sata, sigurno vam je poznato da neka jela zahtevaju nižu temperaturu i nešto dužu termičku obradu kako bi bila tako ukusna i hrskava.

Video: Nikako ne bacajte krompir: Možda i vi od njega napravite Rubikovu kocku

(K.M./Telegraf.rs)