Držite kečap u frižideru? Uh, pravite jako veliku grešku
Evo šta je ispravno...
I dok mnogi od nas kečap drže u frižideru, kako bi održali svežinu i sprečili kvarenje proizvoda, stručnjaci tvrde da je to potpuno nepotrebno.
Novo istraživanje koje je sproveo "Which?" je otkrilo da većina ljudi u Velikoj Britaniji ne zna kako se tačno odlažu pojedine namirnice, a neretko se vode pogrešnim informacijama i misle da ispravno postupaju kada određenu hranu drže sve vreme na niskoj temperaturi u frižideru ili zamrzivaču.
Zato su stručnjaci rešili da reše mitove i konačno otkriju kako se pravilno odlažu pojedini prehrambeni proizvodi koje možemo kupiti u supermarketima.
Namirnice koje sadrže jaja, poput majoneza, trebalo bi sve vreme držati u frižideru. Osim toga i pesto sosu je mesto na hladnom.
Sa druge strane, kečap i senf su potpuno bezbedni za jelo ukoliko ih budete držali u ostavi ili kredencu u koji skladištite namirnice.
Takođe, način na koji ćete odlagati kečap zavisi od vaših ličnih želja, jer mnogi vole da ga serviraju hladnog, piše britanski "San".
Gde vi odlažete kečap?
(K.M./Telegraf.rs)