Naučnici tvrde da smo sve vreme na pogrešan način pili kafu i otkrivaju gde grešimo

Formula za pravljenje kafe otkrivena je od strane naučnika i ispostavilo se da sve vreme pravimo kafu na pogrešan način

Tim ekperata radio je na tome da otkriju koji sve koraci čine savršenu šoljicu kafe.

Tajna je u tome da koristite manje zrna i da kafu ne meljete u potpunosti pre upotrebe.

Većina ljudi melje kafu do stanja praha jer naravno da niko ne želi da mu komadići kafe plutaju u šolji.

Foto: pixabay.com

Eksperti savetuju korišćenje manje količine kafe pri kuvanju kao i njeno grubo mlevenje.

Veliki poznavaoci kafe će vam reći da se finim mlevenjem u mlinu za kafu dobija najbolja mešavina gorčine i kiselosti.

Običaj je da se za jednu šoljicu za espreso samelje 20 g kafe, što je moguće finije i sitnije.

Naučnici kažu da gramažu treba smanjiti na četvrtinu, jer tako ne samo što ćemo uštedeti bogatstvo i najfinija kafa će nam pojeftiniti, već će i vaša jutarnja kafa biti bolja.

Kada je kafa previše sitno i fino mlevena možete da propustite neku od njenih ključnih aroma.

(Telegraf.rs/B.K.)