Oljušten ili ceo: Da li se kivi može jesti sa korom?

Kivi je izuzetno zdrava namirnica

Jedan od omiljenih sastojaka vitaminskih smutija jeste kivi koji se odlično slaže sa velikim brojem drugih namirnica koje volimo da dodamo u ovaj napitak.

Mnogi ga izbegavaju zbog čišćenja jer može da oduzme mnogo vremena ako niste spretni u tome. Tako smo došli do pitanja: da li se ovo voće može jesti kao jabuka? Da ga jednostavno operemo i odmah počnemo jesti zajedno sa korom, ne bi nam zaista oduzelo mnogo vremena. Da li je to moguće?

Oljušten ili ne? Printskrin: YouTube / Grant Thompson - "The King of Random"

Da li se kivi može jesti sa korom? Naravno. Koža kivija je u potpunosti jestiva i zajedno sa mesom voćke dodatno unosi nutrijente u organizam. Mnogi ga jedu tako jer je efikasnije i brže, a pored toga je i jedna studija otkrila da se u kori nalazi skoro duplo više vlakana nego u samom mesu.

Dlačice na kori su slične kao kod breskvi. Što se tiče ukusa, ima isti kao i meso. Jednostavno ga operite i grizite kao i jabuku ili ceo plod ubacite u blender pri pravljenju smutija. Naravno, uvek uz pomoć krpe ili nožića možete ukloniti sitne dlačice, ako vam smetaju.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)