Zašto je ova vrsta paprika na pijaci uvek jeftinija od ostalih?

U čemu je razlika?

Zelene paprike jednostavno još uvek nisu dovoljno zrele.

Tačnije, one se beru pre nego što potpuno sazreju tako da je vreme od kojeg će se uzgajati dok ne stignu do polica supermarketa i tezgi znatno kraće.

Foto-ilustracija: pixabay

Žutu, narandžastu i crvenu papriku treba brati nakon sazrevanja i stoga im je potrebno više pažnje. Kao rezultat, osim lepšeg, slatkastog ukusa imaju i višu cenu.

Zelene paprike se prve beru i zato su ove boje, ali i malo gorke. One nemaju neke nutrijente koje imaju paprike koje su sazrele, ali su zbog svoje zelene boje bogate hlorofilom, kalijumom (koji je dobar za srce) i vitaminima A i C.

Drugim rečima, zelena, žuta, narandžasta i crvena paprika dolaze iz iste biljke, ali su jednostavno na različitim nivoima zrelosti.

(Telegraf.rs)