Ne bacajte vodu u kojoj su se kuvala jaja, već je sipajte u saksiju i preporodite svoje biljke
Znamo da vodu u kojoj se kuvala pasta možemo da iskoristimo za pripremu jela, a šta je sa kuvanjem jaja?
Sigurni smo da ste čuli da vodu u kojoj se kuvala testenina možete da iskoristite za pripremu soseva, a isto tako možete da iskoristite i vodu u kojoj su se kuvala jaja koja je višestruko korisna.
Kada u narednom periodu budete kuvali jaja, nemojte da prosipate vodu u kojoj su se kuvala. Umesto toga iskoristite vodu time što ćete pomoći vašim biljkama.
Voda u kojoj su se kuvala jaja je odlična za vaše biljke. Biljke vole kalcijum, a njega ima dosta u vodi u kojoj su se kuvala jaja. Kalcijum pomaže da se održi dobra pH vrednost zemlje.
Neutralna zemlja, koja ima pH vrednost između 6,0 i 6,5 nudi biljkama idealnju okolinu za uzimanje hranljivih materija koje su potrebne za rast i razvoj. Osim toga, kalcijum doprinosi čvrstoći biljke.
Važno je da vodu u kojoj su se kuvala jaja ohladite do sobne temperaturte pre nego njome zalijete biljke.
Nije teško prepoznati nedostatak kalcijuma kod biljaka. Često nastaju žuto-smeđe mrlje na listovima koje su okružene smeđim rubom. Pored toga, biljka i listovi ostaju mali, dok dovoljno kalcijuma u zemljištu čini biljke manje osetljivima na bolesti i oštećenja.
(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)