Daska za sečenje je pravo leglo bakterija: Evo kako da je najbolje i najbrže očistite

Kuhinjska pomagala trebate da održavate čistim kako biste izbegli bolesti

Česta upotreba nekih kuhinjskih pomagala može da dovede do toga da ona ne budu dobro očišćena i da se na njima razviju bakterije.

Jedna od “sprava” koju najčešće koristimo je daska za sečenje. Ukoliko koristite drvenu dasku, znate kako po njoj ostaju tragovi od noža i tučka za meso.

Daska za sečenje moe da bude pravo leglo bakterija. Foto: Pixabay.com

U tim pukotinama bakterijama je lako da se nastane i razmnožavaju, a klasičnim pranjem ne možemo da odstranimo baš sve što može da nam ugrozi zdravlje.

Kako biste najbolje i najefikasnije očistili dasku treba vam sirće, soda bikarbona i limun. Pospite sodu bikarbonu po površini daske, a onda dasku istrljajte limunom koji ste presekli na pola. Obrišite dasku krpom koju ste umočili u sirće. Ne zaboravite da posle ovakvog čišćenja dobro isperete dasku pod mlazom vode.

(Telegraf.rs/brightside.me)