Odvratno, ali mega popularno: 10 najbizarnijih vrsta hrane koju teško da biste probali (FOTO)
Da li biste pojeli sladoled od majoneza ili kašiku topljenog maslaca? Pripremite se, izgleda da uskoro više ništa neće biti isto na našim tanjirima
Bez obzira na to kako izgleda vaša lista namirnica, kladimo se da na njoj nemate ružičasti hleb, cvetni začini ili mleko zasnovano na biljkama. Ali, vrlo brzo, se stvari mogu promeniti jer su ove čudne namirnice zaludele svet, pa se sad nalaze na policama svetskih supermarketa.
10 najbizarnijih vrsta hrane:
1. Sladoled od majoneza
Od 1920. godine "Hellmann's" proizvodi majonez i ponosi se svojim receptom. Ljubav prema majonezu je inspirisala ovu kompaniju da napravi korak napred i da pokrene proizvodnju sladoleda napravljenog od majoneza. Prilično je teško zamisliti kakav je ukus, ali prema opisu, u pitanju je kremasta tekstura sa ukusom jajeta. Kompanija je objavila i recept za čokoladnu tortu sa majonezom na svojoj veb stranici.
2. Kafa od pečuraka
Proizvođač ove kafe, "Four Sigmatic", obećava povećanje energije, snage i sveukupno jačanje imunog sistema. Preporučljivo je da je popijete ujutru ili pre treninga. Oni koji su probali ovo piće tvrde da više ima ukus koji liči na čaj iili kafu i da unutra nema pečuraka uopšte. Ljudi koji pate od niskog krvnog pritiska treba da budu oprezni sa ovim pićem. Ne preporučuje se da sami pripremite ovo piće: previše Chaga pečurki i pečurke Maitake mogu biti opasne po zdravlje.
3. Cvetni začin
Neko cveće ne izgleda samo dobro, već ima i odličan ukus. Danas možete pronaći različite vrste suvih cvetnih latica koje mogu biti spektakularni dodatak bilo kom jelu. Najpopularnije jestivo cveće su ljubičice, hibiskus, ruža, pomorandža i cvet breskve.
4. Ružičasti hleb
Ljubitelji zdravog života definitivno vole ovaj hleb. Ova boja se postiže upotrebom cvekle. Ružičasti hleb je poznat po antioksidativnim i antiinflamatornim osobinama, smanjuje krvni pritisak i povećava izdržljivost.
5. "Ghee"
Topljeni buter je jako popularan u Južnoj Aziji, pa je konačno stigao i do globalnog tržišta i uskoro može zameniti običan buter. "Ghee" ima tonične osobine, poboljšava rad digestivnog sistema, rad tankih creva. Za razliku od drugih vrsta maslaca, "ghee" ne postaje otrovan zbog povećane temperature.
6. Meso za vegetarijance
"Alternativno" meso izgleda, miriše i ima ukus baš kao i pravo, ali obično je napravljeno od povrća. Ovo meso se sastoji od biljnih proteina, aminokiselina, masnih kiselina, vitamina, minerala, mikroelemenata i začina. Tvorac ovog mesa ima globalni cilj, da svi ljudi prestanu da jedu pravo meso životinjskog porekla.
7. Mleko na biljnoj bazi
"Ripple" je uspeo da proizvede novu vrstu mleka za koju se ispostavilo da je čak i bolja od pravog. Inicijalni sadržaj proteina u mleku na biljnoj bazi je isti kao kod kravljeg mleka, ali sadrži 50 posto više kalcijuma i obogaćeno je vitaminom D i gvožđem. Za sada možete probati 3 vrste ukusa: obično mleko, ukus vanile i ukus čokolade.
8. Zdrava zamrznuta hrana
Polu procesuitrana hrana se više ne sme povezati sa nezdravom hranom. Nova epoha zamrznute hrane obećava da će biti zdrava i ukusna. Na primer, kompanija "Love The Wild" zamrzava svežu ribu i dodaje začine i sos. Sve što treba da uradite je da stavite ribu u papir za pečenje i da je sotavite u rerni.
9. Gazirana voda sa eteričnim uljima
Proizvođači vode svake godine razmišljaju o tome kako gaziranu vodu učine manje štetnom. Većina njih je već eliminisala upotrebu šećera, natrijuma i veštačkih zaslađivača. Odlučili su i da zamene veštačku aromu sa esencijalnim uljima.
10. Supe od superhrane
Proizvođači supa nude porcije koje možete nositi sa sobom, tako da umesto sendviča i grickalica, za ručak možete jesti supu. Sve što treba da uradite je da samo otvoriti flašicu u kojoj se nalazi i da popijete svoju supu.
Super bonus: ostaci povrća
Od ove godine nema više bacanja hrane, sve što smo nekada bacali se sada ispostavilo kao jako zdravo (misli se samo na ostatke voća i povrća). Na primer, zelenilo od šargarepa se koristi za pravljenje supa, salata i kaserola, dok se kora lubenice može koristiti za džemove, a stabljika brokolija je odlična za palačinke od povrća.
(Telegraf.rs / Izvor: brightside.me)