Čitav život jedete testeninu pogrešno: Italijanski stručnjak otkriva jedini pravi način kako se to radi
Testenine se ne smatraju glavnim jelom u Italiji, a pre nego što pređete na ostatak ručka, morate sačekati da svi oko vas završe svoje porcije
Svi vole testenine, ali njeno konzumiranje može biti neprijatan i neuredan "posao", pogotovo ako ste na prvom dejtu. Testenina je poznata svuda i kuda god da se zaputite naletećete na neki od njenih oblika.
Već godinama stavljate dezodorans skroz pogrešno: Ovo je jedini pravi način kako se to radi
Iako je testenina prilično poznata hrana, italijanska blogerka Natali Kenedi, kaže da većina ljudi jede pastu na pogrešan način. Ona kaže da testenina treba da se jede kao prvo jelo i da nikad nije glavno jelo.
7 najvećih grešaka koje ljudi prave kada jedu testeninu:
1. Koristite viljušku i kašiku, ili lomite špagete pre kuvanja
Nikada ne lomite špagete pre kuvanja, Italijani jedu špagete tako što ih cele stavljaju u usta. Ukoliko ste navikli da se pomažete kašikom dok jedete špagete, ni to nije dobar nači, potrebno je da samo pritisnete viljušku na dno tanjira i da je polako okrećete dok se špagete ne obmotaju na viljušku.
2. Jedite preveliki porcije
Testenine su dobar izvor ugljenih hidrata i masti, a kad su prelivene maslinovim uljem mogu biti korisne za zdravlje. Može biti zdravo da jedete testenine svakog dana, ako pratite italijanski primer i ograničite veličine porcija na oko 100 grama po osobi.
3. Dodavanje previše parmezana
Prihvatljivo je tražiti više sira, ali Italijani koriste lagan dodir prilikom posipanja parmezana. Nikada ne tražite dodatni parmezan na testenini sa sosom od morskih plodova, sir i riba su retka kombinacija.
4. Jedete testenine kao glavno jelo
Testenine se ne smatraju glavnim jelom u Italiji, povrće i salate dolaze nakon njih.
5. Čeka se dok svi ne jedu
Pasta je namenjena uživanju, ako pojedete porciju pre ostalih, morate sačekati da svi jedu, pre nego što pređete na sledeće jelo. Italijanima ne smeta ako se pasta ohladi, jer nema ničeg neukusnog u tanjiru hladnih špageta.
6. Tražite da testenina bude bolje kuvana
Prekuvana testenina predstavlja kardinalnu grešku u Italiji. Bez obzira na vrstu testenina, ona uvek mora da bude kuvana po meri, a nikako prekuvana i gnjecava.
7. Želite drugačiju vrstu testenina
Špagete su najpopularnija testenina na svetu, ali postoje različite vrste oblika i veličina. Vrsta paste je obično specifično uparena sa određenim sosom i opšte je pravilo: što manje paste, toliko manje sosa.
VIDEO: Malog naterali na dijetu on počeo da fantazira hranu sa bilborda
(Telegraf.rs / Izvor: dailystar.co.uk)