Ovo je ubedljivo najlakši način da odredite koliko je ljuta paprika, a dovoljno je samo da je pomirišete
A kakve sad pa nos ima veze s tim i kako vam on u tome može pomoći?
Postoje paprike za koje znate da su ljute (čili, halapenjo) i paprike za koje znate da nisu (babure), ali postoje i one paprike koje mogu biti blago, srednje ili ekstremno ljute. Na sreću, postoji jednostavan način na koji možete da odredite da li je paprika uopšte ljuta.
Trik sa listom papira otkriva najbolje boje koje odgovaraju vašem tenu
Sve što treba da uradite da biste procenili svoju papruku je da joj "malo onjušite" vrh:
- Zapravo sam naučio ovaj trik od moje prijateljice Melise Klark, koja radi za "New York Times". Rekla je, sve što treba da radiš je da presečeš halapenjo ili čili na pola, a onda pomirišeš. Ako miriše na baburu, onda nije ljuta. Ali, ako miriše jako začinjeno onda će biti jako ljuta. To je tako briljantan trik. - kaže Džastin Čepl, autor emisije "Cookery by the Book".
Nebitno koliki vam je nos, ovaj trik vas može poštedeti mnogih muka.
VIDEO Probali smo ajvar vredan 50.000 dolara:
(Telegraf.rs / Izvor: skillet.lifehacker.com)