Ovo je jedini pravi način da se zauvek rešite mirisa belog luka nakon kuvanja
Zdravije namirnice na svetu nema, možda je to razlog zašto toliko "guši svojim mirisom"
Kuvanje sa belim lukom i te kako ume da bude neprijatno. Ostavlja miris i na rukama i u celoj kući, a taj miris može da traje danima. Osim što je miris nepijatan, može izazvati i suzenje očiju. Nije ni čudo što ga većina ljudi izbegava, ma koliko bio zdrav.
Evo zašto nikako ne biste smeli da ubijete pauka i zašto je dobro da ih imate u svom domu
Ako želite da se rešite mirisa belog luka, rukama trljajte peršun. On će vam pomoći da sakrijete tragovi pripremanja hrane. Posle trljanja operite ruke, a ako je miris još tu, ruke protrljajte sa malo kuhinjske soli.
Postoji još jedan, još efikasniji trik koji koriste profesionalni kuvari, a to je da umesto sapunom ruke operete talogom od kafe. Kad popijete kafu, talog koji ostaje, stavite na dlanove pa ga dobro istrljajte i potom isperite ruke vodom.
(Telegraf.rs)