Isprobajte prost trik koji od bajatog hleba pravi svež
Dobro je znati ako zafali za večeru ili za doručak
U današnje vreme se sve više kupuju već sečeni i pakovani hlebovi jer imaju produženu trajnost, ali i dalje ima onih koji vole dobar, stari, običan hleb. Na žalost, on brzo postaje suv, a kad se osuši i počne da se mrvi, izgubi svoj opojan ukus.
10 zdravih higijenskih navika koje su u stvari jako opasne
Verovali ili ne postoji sjajan trik uz koji će hleb izgledati kao da je tek pečen, a trebaju vam samo rerna i voda.
Spiritualisti tvrde: Anđeli su svuda oko nas, a sa ovih 5 znakova nas upozoravaju na opasnost
Kako se radi?
1. Ukoliko korsitite običan hleb naprskajte ga vodom, ukoliko koristite baget ili hleb sa nekim premazom stavite ga pod tekuću vodu. Važno je da se korica dobro natopi, ali i sredina može da bude vlažna.
2. Dobro umotajte hleb u aluminijumsku foliju.
3. Zagrevajte hleb 10-12 minuta. Ukoliko imate pola vekne, biće vam dovoljno 10 minuta, a ako koristite celu veknu držite je u rerni 12 minuta. Kada je izvadite iz rerne, odmotajte foliju i pritisnite da vidite koliko je mekan.
4. Za još bolji ukus, ubacite hleb bez folije na još 4-5 minuta u rernu.
(Telegraf.rs / food-hacks.wonderhowto.com)