Ceo život pogrešno sipate pivo u čašu i zbog toga ste stalno naduti i imate "pivski stomak"

Promenite način na koji sipate pivo i promenićete izgled svog stomaka

Ako imate problema sa nadutošću, postoji velika šansa da je jedan od glavnih krivaca hladno pivo.

Način na koji sipate pivo može da bude razlog zbog kog izgledate naduveno.

Uzdržite se od prejedanja tokom praznika ako želite da izbegnete ove probleme sa stomakom

Univerzalno prihvaćen način sipanja jeste da se čaša malo nakrivi i da se pivo sipa polako - i stovri što manje pene na vrhu.

Ali sudeći po stručnjaku za pivo, Maksu Bakeru, sve vreme pogrešno sipamo pivo.

On tvrdi da izbegavanjem pene ugljen dioksid u pivu nema gde da "ode" i ostaje zarobljen u pivu.

Svaki put kada uzmemo gutljaj piva, sav taj gas završi u našem stomaku, a u slučaju da uz njega konzumirate i grickalice kao što je kikiriki - stvari mogu da postanu još gore.

Hrana "uznemirava" pivo u stomaku i ono počinje da otpušta ugljen dioksid koji je trebalo da bude izbačen u čaši, i dovodi do osećaja nadutosti.

Zapravo, ukupna količina oslobođenog gasa može da bude i do 2.5 puta veća od količne piva koje smo popili.

Umesto pažljivog sipanja, Maks objašnjava najbolji način za sipanje piva:

- Na početku treba lagano nagnuti čašu i naglo sipati pivo kako bi se oslobodio ugljen dioksid

(Telegraf.rs)