Završite sa dosadnim prazničnim čišćenjem kuće očas posla uz par genijalnih trikova

Tokom nobogodišnjih i božićnih praznika svako od nas želi da mu dom blista

Nešto što verovatno svako uradi pre Nove godine i Božića je generalno čišćenje svih prostorija u stanu, a tu je obavezno pranje prozora i stavljanje ukrasa.

Novogodišnja verovanja: Ako želite da vas u 2018. prati sreća, ovo nikako ne smete uraditi 31. u ponoć

Želimo da sve izgleda besprekorno, a to je moguće u vrlo kratkom roku uz nekoliko jednostavnih trikova koje možete da primenite.

Počistite tepihe

Usisajte ih i očistite najbolje što možete i uklonite fleke uz pomoć vode i deterdženta. Ukoliko su jako prljavi odnesite ih na hemijsko čišćenje, što je skuplja opcija.

Očistite sve površine

Nekada čistite samo površine koje se vide ili ih čistite samo površno, piše net.hr. Ovo je idealno vreme za čišćenje svega, pa i najviše police do koje ne možete da dođete, sve figurice, vrata i kvake. Ako stignete očistite sto i stolice tako da gosti u potpunosti uživaju.

Sredite vašu rernu

Divno je kada se kućom širi miris sveže pečenih kolača, ali nije lepo kada pogledate kakav nered imate u rerni posle pečenja. Dajte sebi oduška i kupite dobro sredstvo za čišćenje i obrišite celu rernu, spolja i iznutra.

Rešite se nepotrebnih stvari

Ukoliko imate dosta stvari koje dugo vremena ne upotrebljavate, spakujte ih i poklonite nekome. Nešto što vama ne treba ili vam smeta u stanu možda će dobro doći nekom od vaših prijatelja.

Ispolirajte srebro

Pobrinite se za set kašičica i viljuščica, kao i srebrnih čaša i neka se sve sija.

Očistite ukrase

Novogodišnji ukrasi većinu vremena provedu spakovani i odloženi u podrumu ili na nekom sličnom mestu. Tokom godine se na njima nakupi prašina i prljavština pa im je pre ponovnog iznošenja neophodno dobro čišćenje.

Mislite na sebe

Nakon svakog čišćenja odmorite se i isplanirajte šta ćete obući za doček ili za večeru sa gostima. Odaberite nešto u čemu ćete izgledati lepo, ali i u čemu će vam biti udobno.

(Telegraf.rs)