Posle ovog recepta za slatke pogačice više ih nikada nećete kupiti u pekari - a gotove su za 15 minuta

Isprobali smo neverovatno prost i brz recept za domaće pogačice (skonse) kojima one iz pekare ne mogu ni da priđu

Nema ničeg lepšeg od vrućih pogačica za doručak, ali ako vas mrzi da po hladnoći i vetru odlazite do pekare, ovaj recept je kao stvoren za vas.

Najbolje od svega, podjednako su ukusne i slatke i slane, a biće gotove brže nego što vam treba da se vratite iz pekare. Pritom, testo možete da pripremite dan ranije i imate spreman doručak za jutra kada ne znate gde vam je glava.

Moj favorit su definitivno slatke jer ne postoji lepši način da se započne dan.

Ovo je moj recept za grešne pogačice koje će vam sigurno izmamiti osmeh na lice - ma koliko tmuran dan bio.

Ako vas mrzi da pratite pisana uputstva, recept možete da nađete i na internetu i očas posla ćete imati ličnog poslastičara koji će vam olakšati posao.

Od sastojaka za pogačice vam je potrebno:

- 230 g Dijamant margarina sa maslacem

- 450 g brašna

- 10 g praška za pecivo

- 90 g šećera

- 250 g slatke pavlake

- 50 g suvog grožđa

- 1 narendana jabuka

- 1 jaje za premazivanje

Naravno, ovo ne bi bio doručak iz snova da ne postoji krem koji će dodati tu grešnu notu za savršen početak dana, ili romantičnu večeru:

- 250 g maskarpone sira

- 70 g šećera

- 1 kesica vanilin-šećera

Kako biste dobili najbolje pogačice koje ste ikada probali, izmešajte brašno, margarin i šećer tako da dobijete mrvičastu masu.

Potom joj dodajte prašak za pecivo i slatku pavlaku.

Dobro izmešajte testo i podelite ga na dva dela.

U jedan deo dodajte narendanu jabuku koju ste ocedili od soka.

U drugu polovinu dodajte suvo grožđe.

Ostavite onda testo da se malo odmori, ili kako ja kažem - da prodiše.

Sada dolazimo do malo napornijeg dela.

Razvucite testo oklagijom do debljine od 4-5 centimetara i izvadite krugove iz njega uz pomoć čaše. Krugove premažite žumancetom i ostavite u frižideru kako bi se žumance osušilo.

Kada ga izvadite iz frižidera, testo ponovo premažite žumancetom i pecite na 160 stepeni Celzijusa oko 15 minuta.

Za to vreme taman možete da napravite krem.

Umešajte maskarpone sir, šećer i vanilin-šećer i dobijeni krem samo nanesite na vrele kiflice, a ako vam je potreban dodatan nalet sreće, preko svega stavite kašičiću svog omiljenog džema.

Već nakon prvog zalogaja bićete spremni za sve izazove koje vam je život spremio.

(Telegraf.rs)