Super trik za premasnu supu: Stavite u nju ovo povrće i upiće svu mast

Samo jedna namirnica može da vam pomogne da dobijete ukus supe ili čorbe kakav želite.

Piletina sa ili bez kožice? Evo kako je zaista NAJZDRAVIJE spremati je

Sledeći put kada budete kuvali pastu, obavezno sipajte so - ne da bi bila slana, već zbog mnogo važnijeg razloga

Dovoljno je da je samo stavite supu i ona će upiti višak masti.

Postoje dva načina kako da odmastite premasnu supu.

Prvi je mnogima poznat i zahteva da sačekate da se supa ohladi i potom je stavite u frižider. Nakon nekoliko sati sloj masnoće stvoriće se na vrhu supe i tada je potrebno da je samo pokupite kašikom i bacite.

Međutim postoji i drugi, mnogo brži način.

Na premasnu supu stavite list zelene salate, sačekajte malo, do pola minuta, izvadite ga i bacite.

List salate pokupiće višak masti.

Ovaj postupak možete ponavljati više puta dok supa ne bude masna onoliko koliko želite.

U slučaju da u samom startu želite da se osigurate da supa neće biti previše masna, uklonite većinu masti s mesa, ali nemojte ipak sve jer tada supa neće biti ukusna.

Ako stavljate piletinu, sklonite većinu kožice, ili na junetini masne delove.

(Telegraf.rs)