Trik vrhunskih kuvara koji užasava mnoge - ali garantuje najukusnije meso koje ste ikada probali
Plastične posude ne smeju da se koriste za pečenje, ali zato plastična folija može da bude od velike koristi
Mnoge domaćice se ne usuđuju da probaju trik sa plastičnom folijom koju koriste najbolji svetski kuvari. Kada bi samo znale koliko je korisna...
PRAVA ISTINA o aluminijumskoj foliji - da li zaista ima pravu i pogrešnu stranu?
Kad se udruže Srbin i Hrvat: Ojadili Poljake za 100.000 evra (FOTO)
OPASNO PO ZDRAVLJE: Meso, jaja i sir nikako ne smete da čuvate u ambalaži u kojoj ste ih kupili
Profesionalni kuvari imaju trik koji često koriste za spremanje hrane. Kuvar Aktar Navab otkrio je svoju tajnu kako sprema najsočnija i najukusnija rebarca. On ih uvije u plastičnu foliju i peče u rerni 6 sati na 225 stepeni.
On često spremi jelo i složi ga u plastičnu foliju pre pečenja. Ovom tehnikom on uspeva da sačuva sve sokove i aromu sastojaka i sprema savršena jela.
Iako često čujemo upozorenja da ne smemo da stavljamo plastiku u rernu, ali izgleda da je to skroz u redu i jako korisno.
Korišćenje plastične folije za pečenje uobičajeno je u restoranima, ali u većini slučajeva plastična folija nije u dodiru sa hranom. Mnogi se užasavaju i same pomisli da stave hranu uvijenu u plastiku u rernu i da je spremljenu kasnije jedu, ali veliki broj profesionalaca preporučuje ovu metodu prilikom kuvanja.
(Telegraf.rs)