Dva srpska trika za savršeno pržena jaja

Moderno doba i pristupačnost raznih začina je omogućila pravljenje jaja na hiljadu načina

Kada je u pitanju prženje jaje, svako ima svoj način i svakom je njegov najbolji.

NIKAKO IH NE PODGREVAJTE - ove namirnice je najbolje jesti hladne

ZAUSTAVITE MIGRENU uz pomoć 7 POTPUNO NEOČEKIVANIH namirnica koje sigurno imate u frižideru

Englezi jaja prže sa slaninom, dok su naše bake koristile čvarke u te svrhe.

Moderno doba i pristupačnost raznih začina je omogućila pravljenje jaja na hiljadu načina.

Ovo su dva jednostavna načina za savršeno pržena jaja.

Prva i osnovna stvar kod prženja jaja je temperatura. Ulje bi trebalo dobro da se zagreje, da kada stavite jaje u tiganj, ono pucketa.

Druga važna stvar jesu začini. Nije so jedini začin koji možete da koristite. Možete umesto soli da koristite začin koji služi kao dodatak jelima. Ove začine koristite na samom kraju i to samo za žumance, koje ne treba da bude prepečeno, već polurovito.

Drugi način je da jaje, dok pržite, povremeno poklapate. Zapravo, da biste dobili hrskavu koricu od belanace i lepo pečeno žumance, prelivajte ih uljem u kome se jaje prži, a onda poklopite, pa ponovite postupak sa poklapanjem.

Na kraju na žumance dodajte prstohvat šarenog ili običnog bibera. Po želji možete dodati origano, to će jajima dati poseban ukus.

(Telegraf.rs)