Ljudi su oduševljeni novim trikom sa špagetama - iako sa njim postoje 2 velika problema

Uvek je super kada ljudi otkriju novi način primene nekog kuhinjskog pomagala na potpuno novi način

Priprema paste uvek je podrazumevala upotrebu ove cediljke za špagete. Na koji način je vi koristite?

Ako jedete pirinač i pastu na ovaj način, unećete MANJE KALORIJA u organizam

Tri znaka koja ukazuju da ne perete zube kako treba

Pasta u sosu od crvenih pečenih paprika

En Venita otkrila je na svom Facebook profilu genijalan način na koji ona koristi ovaj sud i potpuno nas šokirala. U seriji fotografija ona je pokazala da je ceđenje paste za nju lakše kada stavi cediljku u šerpu i onda okrene šerpu ne bi li ocedila pastu.

Ovaj metod je drugačiji od onog na koji smo navikli kada sipamo pastu kroz cediljku i tako ostavimo da višak vode iscuri u sudoperu. Čim je okačila slike izazvala je pravu pomamu i na Twitter-u. Ljudi nisu mogli da veruju kako im ovako nešto nije ranije palo na pamet.

Aleksandra Riter, ekspert za pastu i specijalista za kuhinjske dodatke, posavetovala nas je kako da to uradimo kao profesionalci.

-Kada je hrana skuvana, sipajte je u cediljku. Ovako je hrana skupljena unutar posude,a voda se polako cedi iz činije. Koristite cediljku uvek iznad sudopere, rekla je ona.

Nakon što skuvate pastu, trebalo bi da je operete vrućom vodom kako biste skinuli tragove skroba sa nje, što je jako teško ako ostavite pastu da odstoji u šerpi nakon ceđenja.

Međutim, ova metoda je za sobom povukla sledeća pitanja:

Šerpe i tiganji dolaze u različitim veličinama, s toga - koliko nama ovakvih cediljki treba da možemo da ocedimo ovako pastu, a da one ne prođe kroz njih? Kako da je posle toga izvadimo iz šerpe bez da opečemo prste? Eksperti savetuju da ovo nije idealni način za ceđenje paste.

(Telegraf.rs)