PRLJAVA ISTINA UGOSTITELJSTVA: Evo zašto nikako ne smete da solite hranu u restoranu
Ma koliko jelo bilo bezukusno, nikako ne posežite za slanikom koji je na stolu
Možda će vas ova činjenica iznenaditi, ali posle toaleta najviše bakterija se nalazi upravo ispred vas, na stolu.
Loše vesti za one koji vole da piju kafu ili čaj na poslu
Svi koristite hotelski fen za kosu i pravite grešku koja može da vas košta zdravlja, evo i zašto
Reč je o bočice za so i biber.
Pre nego što uzmete bočicu bibera, razmislite o tome koliko je ljudi dodirnulo istu pre vas.
Da li vam izgleda čisto? Da li je lepljiva? Nažalost, nije neuobičajeno da restorani preusmeravaju čistoću na neka druga mesta.
"Većina soli i bibera je samo obrisana ako se pojavi prljavština, pa čak i tada, samo sa vlažnom krpom ih brišu", rekao je direktor operacija "ConsumerSafeti.org", J.Sikler. "Dok neki restorani pune i brišu bočice za ova dva začina, one se retko pravilno koriste od strane gostiju," dodao je Sikler.
"Još jedna gruba činjenica koju treba razmotriti jeste to što roditelji, koji žele da smire mališane tokom obroka, daju im upravo ove bočice sa stola da se igraju.
To znači da će oni biti pokriveni pljuvačkjom, i šta god da je bilo na prstima dečice, naćiće se na bočici. Na ovo posebno obratite pažnju u sezoni gripa.
Imate i mogućnost da pitate kuvara da vam jelo začini u kuhinji i tako izbegnete korišćenje začina sa stola i zaštitite se od potencijalne zaraze.
(Telegraf.rs)