Sve vreme POGREŠNO PRŽITE SLANINU - evo kako da sprečite prskanje masnoće po celoj kuhinji

Prost trik koji ćete jedva čekati da isprobate

Slanina se lako sprema i za jako kratko vreme dobijamo savršeno hrskave, slane i ukusne komadiće raja koje ljudi toliko vole da jedu.

Ovo je NAJNEZDRAVIJI način za spremanje jaja

Ove namirnice nikako ne smete da pržite u teflonskom tiganju jer će ga uništiti

Međutim, čini se da je sve vreme pogrešno pržimo.

Zamislite sebe kako stojite za šporetom i pržite slaninu sa jajima kada vas iznenada pogodi masnoća vrela poput lave.

Pravo u lice ili vrat, masnoća iz slanine koja prska poput metaka iz tiganja je nešto što svako od nas pokušava da izbegne-

Na svu sreću, kuvari su pronašli savršeno rešenje koje obezbeđuje savršeno hrskavu slaninu bez prskanja masti.

U pitanju je voda.

Stavite slaninu da se prži i u tiganj dodajte taman toliko vode da prekrije dno. Temperatura bi trebalo da bude srednje-vruća.

Kada sva voda ispari, smanjite toplotu i nastavite da pržite slninu dok ne postane savršeno hrskava.

Na ovaj način sprečavate baražnu paljbu masnoće i dobijate savršeno spremljenu slaninu.

(Telegraf.rs)