Košta manje od 100 dinara: Neverovatno prost način da otkrijete da li rerna greje kako treba

Ako ne želite da iz rerne vadite peciva ili piletinu koji su sa jedne strane savršeno ispečeni a sa druge gotovo živi, definitivno morate da isprobate ovaj trik

Kada uložimo vreme u energiju kako bismo spremili savršeno jelo, a iz rerne izvadimo nešto što je do pola spremljeno, sav taj trud pada u vodu.

NE PIŠE U UPUTSTVU: Svaka rerna ima skrivenu funkciju za pečenje koju ćete stalno koristiti

Ceo život je pogrešno koristite: Fioka na šporetu u kojoj držite plehove zapravo ima neverovatnu funkciju

Pre nego što poludite i poželite da se rešite "neispravne" rerne, sami možete da istražite i otkrijete u čemu je problem.

Sve što vam je potrebno jeste nekoliko kriški hleba - najbolje je koristiti tost hleb jer su sve kriške podjednake debljine.

Vaša rerna možda ne greje ravnomerno hranu usled hladnih i vrelih tačaka u njoj koje su rezultat lošije kalibracije.

Kako biste saznali gde se te tačke nalaze, zagrejte rernu na 170 stepeni Celzijusa i ubacite ravnomerno raspoređen hleb u plehu u nju.

Kada primetite komade hleba koji su gotovi, izvucite pleh iz rerne.

Boja hleba će vam jasno otkriti gde rerna greje jače, a gde slabije - i tako ćete moći da sledeći put pravilno postavite hranu kako bi ona bila savršeno ispečena.

(Telegraf.rs)