Košta manje od 100 dinara: Neverovatno prost način da otkrijete da li rerna greje kako treba
Ako ne želite da iz rerne vadite peciva ili piletinu koji su sa jedne strane savršeno ispečeni a sa druge gotovo živi, definitivno morate da isprobate ovaj trik
Kada uložimo vreme u energiju kako bismo spremili savršeno jelo, a iz rerne izvadimo nešto što je do pola spremljeno, sav taj trud pada u vodu.
NE PIŠE U UPUTSTVU: Svaka rerna ima skrivenu funkciju za pečenje koju ćete stalno koristiti
Pre nego što poludite i poželite da se rešite "neispravne" rerne, sami možete da istražite i otkrijete u čemu je problem.
Sve što vam je potrebno jeste nekoliko kriški hleba - najbolje je koristiti tost hleb jer su sve kriške podjednake debljine.
Vaša rerna možda ne greje ravnomerno hranu usled hladnih i vrelih tačaka u njoj koje su rezultat lošije kalibracije.
Kako biste saznali gde se te tačke nalaze, zagrejte rernu na 170 stepeni Celzijusa i ubacite ravnomerno raspoređen hleb u plehu u nju.
Kada primetite komade hleba koji su gotovi, izvucite pleh iz rerne.
Boja hleba će vam jasno otkriti gde rerna greje jače, a gde slabije - i tako ćete moći da sledeći put pravilno postavite hranu kako bi ona bila savršeno ispečena.
(Telegraf.rs)