SRBI GA OBOŽAVAJU: Da li znate šta je belmuž?

Ukoliko ne znate šta je, propuštate mnogo, i predlažemo da odmah ispravite grešku

Belmuž je tradicionalan specijalitet iz istočne Srbije. Vekovima ga spremaju pastiri, od sasvim mladog, jednodnevnog sira, ovčijeg ili kravljeg, i kukuruznog brašna.

Ako obožavate da jedete sir, za vas imamo sjajne vesti

Ovaj specijalitet se tradicionalno sprema u kazanu, i potrebna je "muška" ruka za snažno mešanje!

Najukusniji je kada se pripremi od više vrsta sira, veoma je kaloričan, ali i neverovatnoi ukusan.

Prenosimo vam kako da uz što manje truda napravite ovo jelo:

U posudu sa debljim dnom stavite sir i na laganoj vatri mešate dok se ne rastopi i počne da vri.

Polako dodajte belo kukuruzno brašno uz stalno mešanje. Kada se iz mase počne izdvajati masnoća po ivici suda, belmuž je gotov.

Posolite po ukusu, služite toplo!

(Telegraf.rs)