Kako se svaki horoskopski znak relaksira: Rakovi meditiraju, Ribe kuvaju, a šta rade drugi članovi Zodijaka

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve zavisi od ličnosti

Foto: Shutterstock

Iako je svakodnevica veoma stresna, potpuno je neverovatno kako svako od nas ima svoj mehanizam samoumirivanja, specifičan za svaki horoskopski znak posebno.

U pitanju je prirodan način koji nam omogućava neku vrstu intuitivnog pogleda na ono što bi moglo da nas natera da se smirimo. Ključ upravljanja stresom i umirivanja samog sebe je zapravo u preživljavanju, i ukoliko ne bismo bili sposobni da nađemo način da se nosimo sa svakodnevnim stresom i da ga "hladimo" - izginuli bismo.

Kako se svaki horoskopski znak umiruje, prema pisanju "Your Tango", zavisi od njihovih ličnosti. Neki meditiraju ili vežbaju, neki pak pletu...

Foto:Shutterstock

Ovan

Ovan ide pravo na daljinski. Jednostavno je – da bi se umirio, Ovnu su potrebne očigledne distrakcije TV-a ili muzike. Šta god da je, ne nalazi se unutra, nalazi se u radostima uređaja i ljubavi prema dobroj priči u filmskoj formi.

Bik

Bik se obično okreće istoj stvari za samoumirivanje kao i kod stresa: društvenim medijima. Možda je to zavisnost koju ne može da obuzda, ali posle tople kupke i dobrog obroka, Bik ima tendenciju da se vrati u izvor svoje anksioznosti tako što satima gleda u svoj telefon... da se opusti.

Blizanci

Ovaj znak se samoumiruje tako što sastavlja stvari i razdvaja ih. Oni su orijentisani na gedžete i veoma su uzbuđeni da rastavljaju nešto mehaničko. Vole da provode dovoljno vremena sami, a ovako se dekompresuju od napornog dana pod stresom.

Foto:Pixabay

Rak

Rak će se baviti tipičnom meditacijom. Vežbe disanja omogućavaju Raku da se potpuno opusti i potpuno veruje u prednosti meditacije i kontemplacije. Ovo je duhovni znak koji se okreće duhu zbog njegovih umirujućih efekata.

Lav

Lav voli da se umiri tako što će da se izgubi u nekom starom filmu — onom koji je već gledao milion puta. Oni osećaju veliku utehu kada već znaju šta će se desiti u zapletu i obožavaju da gledaju kostime i scenografiju. Grandiozne vizije lepote uvek umiruju srce ove zveri.

Devica

Kada Devica oseti potrebu da se umiri, prva stvar koju uradi je da zgrabe životinju i počne da je mazi. Životinje i Device dobro idu zajedno, a mnoge su i aktivisti za prava životinje, uvek zabrinuti za dobrobit ovih stvorenja. Pomaganje životinji je ono što Devici daje mir.

Vaga

Vaga uživa u kupovini - kada stres raste, one kupuju. To je samo stvar Vaga. Trošenje novca ima tendenciju da ublaži sve njihove pritiske i takođe je prilično prijatno. Ako Vage dođu do te tačke da dožive nervni slom, one jednostavno priznaju da je to previše i umiruju se velikom kupovinom.

Škorpija 

Škorpija ne shvata olako stres i retko koja da zna kako da se nosi sa anksioznošću i pritiscima svakodnevnog života. Zato kada se samoumiruju, ne shvataju da to rade. Da bi ublažila bol postojanja, Škorpija povređuje ljude, kontroliše ih i tera da rade užasne stvari. Ovo Škorpiji pruža mir.

Strelac

Da bi se umirio, Strelac prvo mora da obezbedi da nikoga nema svom u prisustvu. Ne nalazi utehu u filmovima, muzici, umetnosti ili zagrljajima. Oni pronalaze utehu u tome da nisu sami i da su u velikoj meri uključeni u stvaranje nečega.

Foto: Shutterstock

Jarac

Potrebno je veoma malo vremena da se Jarac pretvori iz dobrice u stresiranog manijaka koji ne zna kako da se izbori sa ankcioznošću. Kada se to desi - okreće se odeći, šminki, pozorištu... Jarac je čvrsto umotana tempirana bomba koja otkucava, a kada eksplodira, veoma je teatralan.

Vodolija

Vodolije žive u stalnom stanju "pribranosti" i iako se čini da je svaki trenutak njihovog života prepun stresa, buke i nesreće, znaju da je njihov najbolji izbor za samoumirivanje vežbanje. Oni će pustiti neku muziku i raditi jaj či ili jogu. I to funkcioniše za njih.

Ribe 

Ribe vole da kuvaju za mnoge ljude, pa ćete ih tako naći i u narodnim kuhinjama, kako hrane siromašne i daju svoje vreme drugima. "Plivaju" na ideji da je davanje zapravo primanje i znaju da je ono što ih najbolje smiruje zapravo davanje drugima. Ribe su emotivan, osećajan znak. One su u redu ako je onaj ko je pored njih u redu.

(Telegraf.rs)