Ove sedmice Mesec pravi mnoštvo aspekata za velike promene i važne odluke: Pratite znakove

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

Sedmicu započinjemo jednim od najsrećnijih aspekata u astrologiji. To je trigon između Sunca i Jupitera.

U ponedeljak možete očekivati izvesne počasti, zvanja i pozicije koje vam se nude. Svakako donosi podstrek za ljude na položaju, kao i postavljanje čelnih ljudi. Iskoristite ovaj aspekt da promovišete svoj proizvod, brend ili sebe. Mnogo lakše ćete postići napredak i prosperitet ovog dana, posebno u oblasti posla.

Posebno osobe sa znakom ili podznakom Ovna ili Lava. U ranim jutarnjim časovima preduzmite važne korake za pokretanje svojih planova i ideja. Budite produktivni i vredni ovog dana. Pozavršavajte što više toga, isplatiće vam se trud. Promene nabolje izvesne su ovog dana. Možete pokrenuti nov načim ishrane, menjati posao ili unaprediti svoje zdravlje. Stomak je osetljiv, posebno u večernjim časovima, možete biti okupirani svojim zdravljem.

Događaji u ponedeljak su samo priprema za ono što nas očekuje u utorak. Imamo dva glavna aspekta, Mars konjukcija Uran i Veneru u sekstilu sa Uranom. Ovo svakako najavljuje promene u emotivnim i partnerskim odnosima. Veze započinju pod neobičnim okolnostima, iznenada i sa osobama koje najmanje očekujete. Ove aspekte će najviše osetiti Ovnovi, Bikovi, Vage i Škorpije u znaku ili podznaku. Pokušajte da se ne opirete naletu dešavanja i promena kojima ćete biti izloženi.

Prihvatite ono što vam dolazi jer su neke situacije neminovne da se dogode. Vreme može pokazati koliko su ove stresne promene dobre za vas. Ukoliko ste već duže vreme spremni da napravite promene u svom emotivnom životu, polju karijere i posla, finansijama, sada je momenat da ih i sami inicirate. Ne čekajte da vas nešto spolja pokrene. Neke osobe mogu naizgled iznenada da prekinu neki odnos ili pokrenu razvod braka, dok će drugi potpuno naglo i brzo ući u izvestan emotivni odnos. Budite otvoreni za nove prilike.

Tokom srede nastavljaju se aktuelne teme ljubavnih dešavanja. Venera je u lepom aspektu sa Marsom, što zaista podržava ulazak u emotivne odnose ili brak. Odnosi koji započinju sada biće zasnovani na velikoj bliskosti i strasti ali će zahtevati dosta slobode i prostora za obe osobe. Ako vam se nude saradnje i poslovne prilike, takođe vas zvezde podržavaju, jer će obe strane biti zadovoljne. Ukoliko ste u prethodnom periodu imali nesuglasice, sada možete izbalansirati neki odnos koji vam je veoma važan.

Ono što vas može ometati ovog dana jeste nedostatak samopouzdanja i traženje podrške od drugih da biste pokrenuli neke svoje važne ideje. Budite brzi i oslonite se na sebe. Moguće je prolazno nezadovoljstvo, koje se može manifestovati kroz preterivanje u hrani i povećanoj emotivnosti i razdražljivosti. Kako je Merkur na poslednjem stepenu znaka Lav, budite oprezni u komunikaciji, saobraćaju i sa papirima.

Od četvrtka Merkur ulazi u znak Device na nekoliko nedelja. Iskoristite ovaj tranzit da pokrenete administraciju ili prikupljanje informacija i papira koji su vam potrebni za plasiranje vaših ideja i projekata. Ovo je najbolji tranzit za delovanje u polju posla, zdravlja, ishrane ili ugovora, važnih razgovora i odluka. Mesec se seli u znak Škorpije, što pokreće izvesne strahove u vezi sa nekom osobom, finansijama i egzistencijom. Osećate da ste sputani vezanosti za novac, zajedničku imovinu ili imate emotivnu zavisnost. U popodnevnim časovima očekujte kvalitetne razgovore i poslovne ideje. Možete doneti važnu odluku u vezi sa  finansijskim poduhvatima i investicijama.

Foto: Shutterstock

Petak je potencijalno izazovan dan, posebno ukoliko ne dozvolite drugima da iskažu svoje stavove koji se mogu razlikovati od vaših. Osećate nesklad između uma i osećaja. Rastrzani ste između dve podjednako važne situacije ili oblasti života. Imate osećaj da morate da se odreknete nečega važnog zarad druge, isto tako bitne stvari. Očekuje vas stres i nagle promene planova. Što ste više vezani za svoje navike i običaje, to će vam teže pasti promena. Dozvolite drugima da sami pronađu rešenje za svoje strahove i izazove. Ne namećute svoje pozitivne stavove i ne insistirate na tome.

U subotu Mesec pravi mnoštvo aspekata što će doneti veliku smenu događaja. Danas sve obavljajte sa velikim oprezom i polako. Nagli preokreti će kod vas izazivati pritisak i nemir. Posebno jutarnji časovi mogu biti neprijatni. Od rane zore možete biti svadljivi i teški i sebi i okolini. Možete se probuditi sa neprijatnim snovima, kao i dobiti nepovoljne informacije o odlaganju i preprekama vaših poduhvata.

Ukoliko ostanete smireni i ne podlegne te početnom strahu i anksioznosti, kako dan bude odmicao, pronaći ćete kreativna rešenja za svoje planove. Dan može biti veoma koristan za zbližavanje sa partnerom, planiranje porodice, kao i za ideje kako da zaradite više novca. Razmišljate o kreditu ili zajedničkim investicijama.

Foto: Pixabay

Nedelju završavamo sa dva planetarna aspekta. Jedan je povoljan, između Venere i Neptuna. Drugi je jedan od najizazovnijih astroloških aspekata. Prvi donosi zaljubljivanje, čaroliju, inspiraciju i kreativnost. Odnosi koji započinju ovog dana donose dozu tajnovitosti i skrivanja ili izvesnu prostornu distancu među partnerima. Muzika i umetnost imaju posebnu moć i blagotvorno dejstvo.

Provedite dan pored vode, u intimnijoj atmosferi sa svojim partnerom, daleko od očiju javnosti. Početak putovanja ili planiranje istog je veoma podržano sa ovim aspektom. Mars u kvadratu sa Saturnom donosi veoma eksplozivne situacije, sukobe interesa, koji mogu eskalirati u ozbiljne konflikte. Možete se osećati veoma sputano i vezano izvesnim okolnostima u kojima se nalazite.

Kao da se sve okrenulo protiv vas i nemate način niti priliku da se oslobodite okova sudbine. Osećate se kao lav u kavezu. Zbog toga su glavne emocije bes, ljutnja, mržnja i strah. Ako ste ispravno postupali u prethodnom periodu, zakon će vas podržati i biti na vašoj strani. Ukoliko niste bili ispravni, ovaj dan donosi karmičke dugove i naplate.

Autor: Jasmina Mitrović

Njen Instagram nalog možete pratiti ovde.