ŠOKANTNA ISTINA: Šta je zapravo celulit? (VIDEO)

Iako gotovo svaka druga žena ima problema sa pomorandžinom korom, istovremeno veliki broj tih istih dama ne zna šta je tačno celulit, zbog čega ni ne uspevaju da se izbore sa njim

Veliki broj dama pokušava da se izbori sa celulitom, a da bi uspele u tome, najpre moraju da znaju šta on zapravo predstavlja. Ubeđene da se radi o problemu koji može da se reši mršavljenjem, bacaju se na razne dijete u želji da smanje kilograme, verujući da će nakon toga njihova koža konačno postati glatka. Međutim, to nije nikakvo rešenje.

Kao prvo, žene moraju da budu svesne toga da celulit nije problem kilograma i gojaznosti, već isključivo problem kože. On nema nikakve veze s time koliko ste teški, već isključivo sa drugim faktorima.

To znači da mnoge mršave žene imaju problem s celulitom, a nisu čak ni muškarci izuzeti iz cele situacije, već i oni često znaju da kubure s istim problemom.

Kao drugo, usled neznanja, ljudi potroše na hiljade i hiljade dinara verujući da će ih razne skupe kremice i tretmani izbaviti iz problema, a zapravo je reč o klasičnom bacanju novca, jer su svi ti proizvodi praktično beskorisni. Stoga, zaboravite na kreme, tretmane i anticelulit masaže.

Čak i liposukcija spada u neefikasne metode jer celulit nije mast koju možete da isisate iz organizma, već je reč o pojavi koja je izazvana mišićnom atrofijom koja nastaje kada sloj mišića postaje slab i nedefinisan, odvaja se od kože i čini ružne masne naslage vidljivim.

Iako se čini da je situacija beznadežna, postoji način na koji može da se pobedi mišićna atrofija, a samim time i eliminiše celulit. Reč je o programu specijalnih vežbi koje podižu, toniraju i oblikuju mišiće, spajajući ih ponovo s kožom. Pored vežbanja, morate da vodite računa o ishrani - jedete zdravo, izbegavate slatkiše i gazirana pića, pijete dosta vode, ali se i što više krećete, naročito ukoliko ste do nedavno funkcinisali po principu "uđi i izađi iz kola".

Redukujte ishranu, krenite u teretanu, posavetujte se sa stručnim licima i konačno se rešite celulita. Bićete lepši, nasmejaniji i pre svega samopouzdaniji. Srećno.

(Telegraf.rs)