TELEGRAF ISTRAŽUJE: Šta je zaista feng šui?

Sanja Drinčić, vlasnica Feng Shui Instituta u Srbiji, otkriva za Telegraf šta su zablude, a šta istine o drevnoj kineskoj veštini uređenja prostora, da li je kupatilo odista mesto loše energije i gde je najbolje da se nalazi spavaća soba u domu

Uoči prve Feng šui konferencije na Balkanu, zakazane za 9. decembar u Beton hali na Savskom pristaništu, istraživali smo šta su zablude, a šta istine o ovoj drevnoj kineskoj veštini uređenja prostora i življenja u skladu sa okruženjem.

Saveti o tome kako putem feng šuija pronaći idealnu ljubav, sjajan posao ili rešiti zdravstvene probleme ne daju se olako, a zabluda o ovom drevnom principu, saznajemo, ima pregršt.

- Naše bake, koje su bile izuzetno pobožne, znale su sva pravila zdravog, poštenog i boljeg života samo nisu znale da se taj način po Kinezima zove feng šui. Blagoslov doma, osveštenje, pročišćenje paljenjem kandila, držanje suvog bosiljka u blizini ulaza za zaštitu, obavezan verski oltar u domu... Samo su jedan mali deo koji u praksi učim druge i radim. Moje pravilo glasi: Ako zarađujem radom na tuđim nekretninama, logično je da deo tog novca ulažem u Božju kuću. Neću moći bolji poklon svojoj deci dati od ovoga. Treba svakodnevno blagosloviti svoj dom, ali i zaslužiti blagoslov - završava kratku lekciju o feng šuiju Sandra, dodajući da jedno bez drugog ne ide!

(Katarina Vuković)