Ko želi zdravo srce, doručkuje!

Rezultati američkog istraživanja pokazuju da osobe koje ne doručkuju imaju 27 odsto veći rizik od srčanih oboljenja i da je podjednako važno kada, kao i šta i u kojoj količini konzumiramo za doručak

Rezultati najnovije studije, objavljeni u stručnom časopisu “Circulation”, pokazalo je da mladi ljudi koji ne doručkuju imaju 27 odsto veći rizik od srčanog udara ili smrti od kardiovaskularnih bolesti. Ovo istraživanje o učestalosti konzumacije hrane 26.902 ispitanika starih od 46 do 82 godine tokom 16 godina ispitivalo je uticaj doručka na povećanje rizika od kardiovaskularnih bolesti.

Ispostavilo se da su ispitanici koji su večerali u kasnijim večernjim satima imali 55 odsto veći rizik od kardiovaskularnih problema. Istraživači su uočili da su tegobe učestalije kod mlađih ispitanika koji retko vežbaju, puše i konzumiraju više alkohola.

(Tanjug)