HLADITE SE BEZ STRAHA: Klima-uređaji nisu opasni, dobri su i za decu!

U današnje vreme izrazitih klimatskih promena, upotreba klima-uređaja nije ničiji hir već neophodnost, posebno za porodice u kojima ima male dece i starijih ljudi

Kada počne period tropskih, sve jačih i napornijih letnjih vrućina, svako će radije da uključi klima-uređaj, nego mesecima da trpi visoke temperature. Lekari tvrde da nema nikakvih razloga da ne klimatizujete prostor u kojem boravi i vaše dete.

Globalno otopljavanje uveliko pogađa i nas, a da ne govorimo kako je u "toplijim krajevima". Nema dileme da li je klimatizacija potrebna (svakako jeste), već kako na zdrav način rashlađivati prostor za život i rad, a naročito ambijent gde borave deca ili ljudi u trećem dobu.

Ne treba zaboraviti da klime nemaju samo ulogu da snižavaju visoke spoljne temperature, već one smanjuju i vlažnost vazduha, koja je neprijatna jednako koliko i vrućina.

Treba li klimatizovati prostor gde obitavaju mala deca?

Odgovor je kratak - treba, ali uz poštovanje nekoliko važnih principa, koje ako poštujete, neće biti bojazni da će dete imati zdravstvene probleme.

Nabaviti klimu ili ne?

Zaključak je jednostavan. Ako se poštuju osnovni i dobro poznati principi zdrave klimatizacije, klima-uređaji dobri su za sve, pa i za sasvim malu decu. Jednostavno nema razloga da se kuvate.

Ako nemate klimu, mi vam preporučujemo fantastičnu promociju koju je za vas pripremio Neptun. U pitanju su izuzetno povoljni “Beko” klima-uređaji s besplatnom montažom i čak pet godina garancije. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da ovog leta rashladite svoju porodicu na zdrav način!

(dr Goran Vukomanović - MojPedijatar.co.rs)