Istine i zablude o celulitu

Vreme je za buđenje iz zimskog sna i za početak priprema za leto. Žene na svom spisku uvek imaju niz stvari koje treba popraviti, a jedna od njih je svakako celulit koji muči veliki broj pripadnica nežnijeg pola

Rešite se celulita i započnite svoje leto bez brige i sa puno samopouzdanja. Skidanje jakni, čizama i vunenih haljina ženama iz godine u godinu predstavlja uvek isti problem. Prirodni tok koji se ponavlja od jeseni do leta je sledeći: zimi se žene opuštaju, mrzi ih da izlaze iz kuće i odlaze na vežbanje po snegu i ledu, a proleće je pravo vreme za paniku, razmišljanje o nabačenim kilogramima i traženje rešenja za skidanje celulita. Međutim, nema potrebe da paničite. Sve što treba je da se upoznate sa problemom sa kojim se nosite i da pronađete pravo rešenje za vašu borbu protiv narandžine kore. Evo nekoliko činjenica o celulitu koje vam u tome mogu pomoći.

Celulit je debljina

Netačno. Celulit je većim delom oštećeno masno tkivo, a uzrok tome je nedovoljna cirkulacija i drenaža u zahvaćenim delovima tela. Doktorica Elizabet Densej objašnjava kako ta pojava češće zahvata žene nego muškarce, a kada se zarobljene stanice masnoće nakupe ispod kože, ona izgleda prepuna rupica i naborana, baš poput narandžine kore.

Liposukcija sigurno pomaže

Ni ova tvrdnja nije tačna. Čak i ako možete sebi da priuštite ovaj skupi tretman, treba da znate da je rizičan, a često i vrlo traumatičan. U borbi protiv celulita treba uzeti sve faktore u obzir i kombinovati zdrav način života koji uključuje zdravu ishranu, vežbanje i masaže.

( T. Milić / tportal.hr )