SVEŽE I ZDRAVO: Povrće koje treba jesti u februaru
Kada jedemo povrće, uvek moramo da vodimo računa o njegovoj svežini
Zima je u svom punom jeku i zaista je malo zeleniša na domaćim pijacama. Ipak, februar je mesec raznoraznog povrća koje bi - uz klasike kao što su šargarepa, paštrnak, peršun, luk, celer i kupus - trebalo konzumirati baš tokom ovog meseca, dok je najsvežije. Evo nekih od njih:
Rukola
Dobar je izvor tiamina, riboflavina, gvožđa, magnezijuma i fosfora. Takođe, pun je dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, folne kiseline, kao i kalijuma i mangana. Prokelj je neobičnog ukusa, pomalo gorkastog, zbog čega većini ljudi nije prvi u vrhu liste omiljenog povrća. Ipak, prokelj može biti ukusan ako se pripremi pravilno. Kako biste uživali, probajte da napravite kajganu s prokeljom i parmezanom.
( Tamara Milić / Mojezdravlje.ba )