SIMPTOMI DEPRESIJE: Rešite se bolesti na vreme

Kada kažemo "depresija", ne mislimo na gradsku četvrt u Novom Sadu, već na bolest koja može imati negativne posledice po čoveka i njegovo zdravstveno stanje. Simptome depresije treba na vreme prepoznati kako bi se potražila stručna pomoć lekara

Čitav niz simptoma sa kojima se bori osoba koja pati od depresije traju najmanje dve nedelje i mogu i te kako da poremete čovekovo funkcionisanje. Ova boest dovodi do maksimalnog pada efikasnosti a među bitnijim pokazateljima da je depresija tu ubrajaju se gubitak interesovanja i uživanja u stvarima kojima se čovek ranije radovao, nedostatak energije, bolovi u stomaku, zamor, gubitak apetita (kod nekih čak i njegov porast) kao i nesanica.

Takođe, ljudi u depresiji imaju utisak da su bespomoćni i beznadežni, unižavajući pritom sebe i svoju ličnost do krajnjih granica. Osobe  kojima se javlja bilo koji od simptoma trebalo bi da što pre potraže pomoć kako bi im stručni tim lekara propisao lekove ili odredio terapiju koja će delotvorno ukloniti sve znake depresije.

(Tamara Milić / zenstvena.com)